Äntligen framme!

2014-03-31 | 00:19:00 | AMB | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hejsan!!


Har precis krupit ner i min säng i vår lilla stuga efter mer än en tolv timmars resa. Resan i sig gick oväntat fort. Det var segt som fasen i början, men när man väl kommit in i det gick allt jättefort. 
 
Vi och två andra grupper som bor i två stugor bredvid oss bor nog längst bort av alla. Vi fick turligt nog en tid då vi ska få åka buss in till "centrum" klockan 9.10 här utanför, vilket är mycket trevligt! 
 
Imorgon innehåller dagen träning, en spelning och lite mys.
 
 
//Linn
 
 



Sälen

2014-03-29 | 22:50:37 | AMB | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hej!
 
 
Imorgon har jag ställt väckarklockan på fem eftersom att imorgon är dagen då vi drar till Sälen!! Det har tränats och tränats och nu är vi äntligen här!! 
 
För ca åtta veckor sedan berättade lärarna om nyheten om att vi ska åka till Sälen i en hel vecka med skolan, innehållande träning, föreläsningar, skidor, bad och musik! Det skulle ta så lång tid, tyckte man, men nu är väskan nästan packad och imorgon går bussen klockan sju på morgonen. 
 
Vårt schema i Sälen kommer se ut ungefär såhär;
 
Söndag - Bussresa och in-checkning i stugorna
Måndag - Träning, föreläsning och sedan ska jag, Isaak och Amanda H ha en spelning klockan 16.00 på Ski Lodge
Tisdag - Skidåkning
Onsdag - Bad och fridag
Torsdag - Föreläsning
Fredag - Föreläsning och buffé på Wallmans och Wallmans show
Lördag - Den stora showen och höjdpunkten på hela veckan - Sky is the limit på Wallmans
Söndag - Hemfärd
 
Förutom detta kommer vi försöka öva igenom hela showen en gång varje kväll och eftersom att jag är en av de sju personerna som fått uppgiften att köra på alla låtar kommer det att gå mycket tid åt detta. Två låtar sjunger jag ju också på, som jag redan berättat och det är ju "Release me" - Agnes och "I want it that way" - Backstreet Boys och på den sistnämnda låten sjunger jag tillsammans med fyra till tjejer, Sanna, Nelly, Amanda P och Carro.
 

Nu ska jag hoppa i säng för att gå upp om fem timmar igen!
 
Ha en fortsatt trevlig helg!
 
 
//Linn




En ny vecka

2014-03-24 | 23:51:00 | AMB | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hejsan!
 
 
Idag är det måndag, en ny vecka och den sista veckan innan Sälen. 
 
Dagen var ganska seg. Estetisk kommunikation var inställd, så jag, Nelly, Sanna och Amanda P tränade på vårt framträdande inför just Sälen. Efter detta planerade vi i vår stuga ett matschema inför nästa vecka. Det gick ju jättebra! Det kommer bli mycket köttfärs den veckan, men det är ju jättegott och faller mig i smaken!
 
Under musikproduktionen mixade vi live-ljud och det gick bra. Skolan var slut innan lunch. 
 
Jag handlade efter maten och sedan åkte jag till Ica för att möta upp Amanda H, Amanda P och Sanna för att vi skulle laga mat tillsammans innan en kvälls rep.
 
Repet gick jättebra. Kören var ju också tvungna att vara med då det är sista repen innan vi åker. Tyvärr var inte alla där, vilket jag tyckte var väldigt tråkigt. 
 
Har hämtat hem massor med kläder också! Bland annat min snygga byxdress som jag ska ha på mig på den stora showen i Sälen!

Imorgon blir det mer rep, denna gång ska jag inte bara köra utan imorgon ska jag köra de två låtarna jag har solo på också! Mycket skoj, som jag längtat!
 
 
//Linn
 
 



Helg, ljuva helg!

2014-03-22 | 00:51:54 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hejsan!
 
 
Igår var vi i Växjö och lyssnade på föreläsningar på Linnéuniversitetet på Musikens Dag. Föreläsningarna var med bland annat Thomas G:son och Fredrik Thomander. Det blev en riktigt kul dag till slut. Höjdpunkten var ju lätt när Fredrik kom in och började föreläsa. Jag antecknade hela två A4-papper bara för att det var så intressant.
 
En spontan liten sak var ju också att lilla Mathilda och hennes mamma Jenny kom dit. Så himla roligt att träffa dem igen!!
 
Efter dagen blev det shopping!
 
 
Idag fick vi reda på vilka vi ska bo med och jag tycker ju att jag hamnade i det absolut bästa huset om jag får säga det själv! Är så himla nöjd. Jag ska bo med Isabelle, My, Desirée, Lisa, Vendela, Stina, Carla, Linnéa och Amanda H i Sälen! 
 
På kvällskvisten bjöd jag på lite mat. Det blev hemmagjord pizza som jag köpte och som gjordes hemma hos Thor. Trevligt och riktigt gott var det!
 
 
Nu ska jag sova, för imorgon är det 80-tals examination!
 
 
//Linn
 
 




Rep

2014-03-18 | 23:19:42 | AMB | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hejsan!!
 

Idag var det en rolig dag då vi hade rep inför Sälen med bandet. Repet började fem och vi var där till cirka kvart över åtta och vi i kören fick då tid att öva på våra stämmor på några av låtarna som ska köras där också. Jag fick köra en av mina sololåtar, Release me tre gånger och SHIT vad kul det var!! Världens energikick! Ni som har sjungit på Helges Talangjakt vet nog vad jag menar när jag säger att det är något speciellt att sjunga där, det är så otroligt mycket roligare än vanligt, av någon anledning och bara detta repet var i samma nivå som att gå upp på Helges-scenen. Så SJUKT roligt var det!! Längtar så otroligt mycket tills nästa tisdag då det ska repas igen!! 
 
I want it that way gick också bra! Vi har bestämt oss för att ha en liten koreografi i refrängen och det var jättekul!! Har verkligen saknat att dansa "på riktigt" och bara ett litet steg gör det så himla mycket roligare! Det har övats på hela dagen i skolan, bara för att det är så kul!!
 
Det som var minus idag var att jag fick huvudvärk tidigt under repet, vilket jag aldrig får och det gjorde mig inte så glad... Har inte tid för huvudvärk. Fick slänga i mig två stycken pronaxen-tabletter när jag kom hem och nu känns det helt okej! Inte kul alls...
 
 
//Linn





Bra kväll!!

2014-03-14 | 00:06:00 | Linn's liv | Vänner | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
Hejsan!!
 
 
Kom precis hem från Helsingborgarna. Födelsedags överraskning för Isabelle som fyllt 18 stod på listan. Vi som kom dit hade köpt ost och kex och fick pynta deras hus med bland annat "rosblad" på golvet, ljus och massvis med ballonger medans de andra hade varit i Växjö och ätit god mat. Vi åkte dit ungefär en timme innan och stod framför dörren i ett becksvart hus för att vänta in födelsedagsbarnet! 
 
Kvällen blev riktigt trevlig, så tack för inbjudan!! Men nu måste jag verkligen sova!
 
Godnatt!
 
 
//Linn
 

Lead

2014-03-11 | 00:00:03 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------

Hej!
 
Idag har jag tränat inför de små spelningarna med Isaak och Amanda H. Det gick bra och efter detta var jag och Isaak och gjorde vår Michael Jackson lead. Denna gången ska vi alltså skriva en låt till Michael Jackson, en låt som han kanske skulle kunnat sjunga idag. En modernare Michael-låt. Mycket svårt tycker jag, men nu känns det riktigt bra med min och Isaaks lead. 

Jag har lyckats hamnat med i två leadar denna gång igen. En med Isaak och en med Martin och Viktor. Vi ska försöka jobba på text imorgon.
 
 
När jag kommit hem från KV blev det läxor; engelska-glosor. Har suttit i mer än en timme med dem, så vi får väl se hur det går imorgon!
 
 
//Linn
 
 (Lite standard-fika från kafeterian på skolan)



Hockeyläger

2014-03-06 | 23:48:23 | Bilder | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hej!

 
Jag har redigerat massor med bilder på Oliver från när han var på ett hockeyläger på Brynäs i somras, så jag tänkte bjuda på lite sådana bilder eftersom att det inte finns så mycket mer att prata om.
 
Imorgon blir det sånglektion med Emmy på kvällskvisten, ska bli kul!
 
//Linn








Blev räddad av brandmän

2014-03-04 | 23:52:28 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hejsan!

 
Idag var en speciell dag.
 
Dagen inleddes med sånglektion och det var mycket skönt att komma igång med låten.
 
 
Efter skolan gick vi till KV och började förberedda inför en brandövning som skulle utföras. Vi skulle bli sminkade och gå in i olika roller. Så det skulle kunna se ut i en riktig situation. Ett hus var fylld med rök och vi skulle sitta därinne och vänta på att män i mask (brandmännen) skulle hämta oss. Jag och Stina spelade systrar. Vi hade panikanfall och satt bara och skrek. Vi vägrade att skiljas åt och våra föräldrar hade dött i en olycka. Elvira hette jag och Ellen hette Stina. Smålandsposten var också där. Vi började vid sex. Röken var supertät och vi kunde inte se varandra på en halvmeters avstånd och det var helt kolsvart, man fick tänka efter om man blundade eller tittade till och med...  
 
Detta var SÅ roligt!!!
 
 
//Linn




Måndag

2014-03-03 | 23:47:00 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hej!
 
 
Idag var det måndag ja. Vi hade Matilda, som vanligt och på mentorstiden fick jag reda på att jag var en av de sju personerna som kommer få köra på alla låtar i Sälen under en stor konsert. Superkul!! 
 
Kommer ni ihåg Kick-Offen vi hade med AMB? På lunchen träffade vi nämligen en tjej som jobbar på Tjärö (Karin), där vi var på Kick-Offen, som skulle tänka lite kring olika samarbeten mellan AMB och anläggningen på den finna ön med bland annat spelningar och så. Mange ropade dit mig senare så jag fick vara med och fick höra tankar och lägga fram någon idé kring detta. Sommarjobb var också något som snackades mycket om. Jättekul om detta skulle fungera och de kunde använda oss, både som musiker och som personal under sommaren. Det är även underbart att Mange är tillbaka! Hade min första pianolektion på väldigt länge i fredags och det har varit saknat! Nu hoppas jag att allt är på spåren för honom igen.
 
Under kvällen hade vi föreläsning med Pontus igen från Intelligent Fortune och det var mycket lärorikt och det känns som att man kan ta till sig det han säger - mycket bra!
 

Imorgon klockan 9.10 ska jag, Nelly, Amanda P, Sanna och Carro börja öva inför Sälen då vi ska sjunga "I want it that way" och mer om allt snack angående Sälen kommer senare. LÄNGTAR SÅ MYCKET!
 
 
//Linn
 
 

Trevlig helg!

2014-03-03 | 00:01:28 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hello!
 
 
Helgen har ju varit supertrevlig! Majsan kom hit i torsdag och vi har ätit god mat, snackat, skrattat, hållt på med musik och haft det riktigt "gött" som man säger här i Småland. 
 
Vi gick upp klockan fem idag för att Majas buss skulle gå kvart i sex. Efter detta tog jag en liten springtur. Väl hemma duschade jag, gjorde en lite gehörsläxa och sedan satte jag på "Cathing Fire" och bestämde mig för att sova lite. Jag sov i ungefär en och en halvtimme för att sedan se klart filmen. När filmen var klar gick jag upp och städade tvättstugan och hallen. Klockan var då halv elva. Resten av dagen bestod av religions uppgift, gehörs läxa, sångträning, lead-uppgiftar och lite engelska. 
 
 
Imorgon blir det skola och sedan blir det förberedelser inför en engelska presentation som jag, Amanda H och Stina ska ha för Dave. Sedan ska vi ha föreläsning med Pontus igen.
 
 
//Linn