Dalkullan med dalahästen

2014-07-25 | 08:14:06 | Bilder | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 

Blixtar och dunder

2014-07-20 | 18:10:24 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hejsan,
 
 
 
Igår hade min bror avslutningsdag på en hockeyskola han gått denna vecka i Brynäs, Gävle. Jag och mamma åkte dit strax efter åtta från Hedemora för att titta på hans match. 
 
Tidigare i veckan hade jag blivit frågad av några kompisar om jag ville vara med på brännboll denna dagen vid sju-tiden. Tyvärr kom världens oväder hit kring tre-tiden och höll i sig några timmar och folk började dra sig ur. Brännbollen blev tyvärr inte av, men jag, Maja och Tollis bestämde oss för att hitta på något ändå, så vi kollade även med Goude och Elin. Vi drog oss hem till Tollis och tog det lugnt och umgicks, för att sedan lämna av Elin hemma hos sig. 
 
Glassugna och McDonalds blev det. Efter detta blev det att gå hem till Jonne. Goude gick hem och vi andra hamnade hemma hos Jonne, där vi snackade, åt kakor och jag och Maja drack en varsin kopp kaffe för första gången. Smakat har vi båda gjort, men inte en hel kopp.. Det var ingenting jag kommer göra om på ett bra tag i alla fall. Klockan halv två kom jag hem ungefär och tack vare den snälla pappa jag hade skjutsade han oss. 
 
 
Idag har jag skrivit klart en av de två låtar jag just nu håller på med och ikväll ska jag lägga sång. Just nu håller pappa och Oliver på att kämpa med att få upp en sådan blå pool som är drygt 3,5 meter lång i diametern!
 

Imorgon börjar ännu en ny vecka med jobb.
 
 
 
//Linn
 
 
- Målade lite igår i ungefär en kvart, vilket resulterade i detta. (Hade tyvärr ingen roligare bild...)



Nightmare

2014-07-14 | 22:00:00 | AMB | Musik | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
I natt drömde jag att jag skulle byta gymnasium då jag skulle gå ett annat program. Jag fyllde i ett formulär där jag bekräftade bytet och skickade in det. Dagen efter gick jag på en testdag på den nya skolan. 
Dagen började bra, tills jag gick på första lektionen med en av mina kompisar som jag känt sen innan. Eleverna struntade i läraren och läraren struntade i eleverna. Klassen var otroligt uppdelad och jag var som en alien i klassrummet. Ångesten började krypa fram, vad hade jag egentligen gjort? Varför skulle jag byta bort den bästa skolan mot detta? Utanför matsalen bröt jag nästan ihop. Allt var så tvärtemot hur det hade varit på AMB, stämningen, klassen, lärarna och allt...
 
 
Det var mycket längesen jag kom ihåg någon dröm nu och att det skulle bli en mardröm med detta ämnet var ingenting jag räknat med, men det var en riktig väckarklocka... Jag ÄLSKAR verkligen min skola. Det är helt sjukt... Jag hade ingen aning om att man kunde älska sin skola så mycket som jag gör... Lärare, elever, stämningen och musiken. Detta första året har gått så sjukt snabbt och mitt intresse för musiken har bara ökat. Tidigare höll jag på med väldigt mycket innebandy och fotboll. Musiken blev mer och mer något som jag höll på med på sidan av det andra. Jag hade aldrig kunnat välja mellan innebandy eller musiken, om vilket som var det roligaste. Till gymnasiet var tanken att jag skulle köra elitinnebandy, men mamma tyckte jag kunde ta med musiken ändå för att skaffa sig erfarenhet via auditions. Mitt preliminära val såg ut såhär;
1. Hagströmska innebandy - ekonomi
2. Hagströmska innebandy - natur
3. Rytmus, Stockholm - sing/songwriter
4. AMB

Jag fick göra antagningsprov 1 på Rytmus. De var hur imponerade som helst och jag fick maxpoäng (320/320 poäng) på provet... Jag var helt chockad.. Inte skulle väl lilla jag få så höga poäng på min musik?... Kort efter detta åkte jag på antagningsprov nummer 2 på AMB. Många tankar och funderingar som; är Andreas namn där bara för att locka eller kommer han faktiskt vara en del av vår skolgång? Ny skola, hur kommer det bli? osv. Jag blev helt såld på skolan. När jag även fick höra från bland annat Mange att innebandyn kunde jag strunta i, "det är musiken du ska hålla på med" och av Andreas att jag bara skulle sätta mig i studion och producera massor med låtar så kändes det som att musiken kanske ändå var något jag skulle hålla på med. 
 
Mina val såg till slut ut såhär;
1. AMB
2. Rytmus, Stockholm - sing/songwriter
3. Hagströmska innebandy - natur
4. Hagströmska innebandy - ekonomi

I dagsläget är jag så tacksam till mamma att hon tyckte att jag skulle söka trots att jag inte riktigt trodde på mig själv och min förmåga. Man ska testa så mycket som möjligt - det ger en fler och nya erfarenheter. 
 
Att lärare kunde komma så nära så att de anses som vänner var inte heller något jag tänkt mig. Gränsen mellan lärare och elever är inte densamma som på andra skolor. Här på skolan är det inte att lärare har någon slags "makt" eller är ovanför eleverna, utan här är det ingen skillnad på lärare och elever, människa som människa. Att veta att lärarna finns dygnet runt om det skulle vara något är en stor trygghet och vetskapen om att alla bryr sig. Vetskapen om att lärarna är så OTROLIGT engagerade är också helt fantastiskt. Lärare som lägger extralektioner på fritiden för att finnas där för eleverna, lärare som stannar kvar längre på skolan för att hjälpa till med någonting, lärare som man kan kontakta när som helst om man skulle ha någon fråga om en uppgift och man alltid får ett välutvecklat och långt svar för att de verkligen vill finnas som hjälp och lärare som är flexibla och bjuder på sig själva.
 
Musiken för mig idag är det absolut roligaste som finns. Att få skriva låtar, att få sjunga, att få spela och att få stå på scen! Skolan har gett så mycket av detta. Ett helt nytt tankesätt om värdegrunder och om hur man lever efter dessa också. Visst gick det lite hackigt ett bra tag in på terminen för oss, men se hur nära vi blivit varandra och hur alla förstår varandra på ett helt nytt sätt för att vi har samma tanke i grunden. Jag menar hur underbar var inte den sista veckan då så otroligt många gick och badade, spelade volleyboll och bara umgicks, en sådan spontan grej skulle inte hänt i min gamla klass i alla fall. 
 
Att jag hellre vill gå i skolan än att ha sommarlov är ju helt otroligt och fantastiskt och nu när vi kommer till en sprillans ny skola och med nya individer är det något ytterligare att se fram emot!
 
TACK alla för det gångna året, jag ser fram emot två till år med er alla!
 




Mammas digitalkamera

2014-07-12 | 22:43:54 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Testade mammas digitalkamera idag.
 
 

Long time, no seeing

2014-07-12 | 15:23:32 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hej i sommarvärmen!
 
 
Nu var det längesen jag skrev här på bloggen. Mycket har hänt sedan sist.
 
Till att börja med är jag inte längre i mitt andra hem, Småland. Pappa och Oliver hämtade hem mig i tisdags. Dessa dagar hemma har varit fantastiska. Sommarvärmen har kommit och jag och Oliver har badat, vi har gått i skogen med hundarna, fixat här hemma, ätit god mat och bara varit. Jag har även hunnit med att skriva lite på en ny låt. På måndag börjar sommarjobbet också som musiker. Trots att jag har tagit ledigt har inte musiken gjort det. 
 
Sedan sist har jag hållit på med mycket musik, det är exakt vad jag hållit på med i Småland. Förutom ett antal spelningar har jag även hållit på med en av mina låtar och kämpat i studion med Täde och Pär. Låten var från början en pianoballad som jag skrev under sportlovet, nu har den gjorts om och är en snabbare låt med mycket gitarr, mandolin och med mycket stämmor och sång. Senaste gången jag tittade i projektet fanns det uppemot 180 spår, varav ungefär tio spår bestod av instrument (varje spår brukar bestå av ett instrument, tex gitarr eller en viss stämma). Självklart har det inte tagit någon vecka att få klart låten utan vi har hållit på ett bra tag och Täde och Pär håller fortfarande på att jobba med låten, trots att jag inte är med, vilket jag tycker är jätteroligt!
 
Utöver låten har jag haft ett antal spelningar med bandet. Den första var ett bröllop där jag, Amanda och Isaak fick äran att sjunga och spela tre låtar; "Utan dina andetag" - Kent, "Valborg" - Håkan Hellström och "You are the beginning" - The Soundtrack Of Our Lives. Detta blev mycket uppskattat och vi efter spelningen var det två stycken som var intresserade av att boka oss för två andra gigg. 
 
Veckan efter hade vi två spelningar på lördagen. En av dessa var i Rävemåla på någon familjedag och eftersom att Isaak inte kunde medverka ringde vi Linus på onsdagen och kollade om han hade lust att vara med, det hade han, så vi spelade ett antal låtar där redan klockan tio på morgonen. Spelningen var uppdelade i två pass som vi skulle köra. 30x30 var passen och vi fick köra samma spellista varje pass. 
 
På kvällen hade vi en lite annorlunda spelningen. Vi skulle hålla i ett musikquiz i ca en timme, som vi själva skulle göra och sedan ha låtar för en och en halvtimme, kända dessutom. Spelningen var på campingen och det kom ganska mycket folk som satt där hela kvällen. Detta löste vi så pass bra att vi till och med blivit kontaktade av honom igen för två till spelningar på campingen under sommaren! Riktigt roligt när det blir uppskattat! 
 
På måndagen var det dags för allsång i Linnéparken i Växjö. Några från TGT (tingsrydsgymnasterna) och från AMB ska inleda allsången varje vecka i Juli med liveband och rubbet. Denna gång körde vi ABBA-medley med en del koreografi som dansarna visade oss inför sex till sju tusen personer! Det var riktigt kul och en upplevelse då man inte brukar få sjunga inför så mycket människor.
 
 
Nu ska jag återgå till mitt solande i solen och sedan hörs vi någon dag!
 
 
Ses!
 
 
//Linn