Back in Tingsryd

2015-02-25 | 23:24:43 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------

Hejsan!
 
 
Ett tag sedan nu! Mitt lov gick fort som attans och hela mitt lov gick väl i princip ut på att ta hand om den lille bebis-hunden, Skutt!
 
Jag gick upp relativt tidigt varje dag och fick ta emot Skutt nere, gå ut med honom, leka med honom och sedan blev det att sova middag nästan varje dag, vilket var otroligt skönt!! 
 
Denna vecka och nästkommande kommer vara grymt fullspäckat också. Examination på lördag, träningslära-uppgift in på söndag, musik/gehörslära-läxa och spelning på tisdag, engelskaprov på onsdag och veckans aktuellt på fredag. Som jag sa, sjukt mycket...
 
 
Ses och hörs!
 
 
//Linn
 
 



Won't be here tonight - musikvideo

2015-02-11 | 22:38:00 | AMB | Musik | Videoklipp | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hej på er!
 
 
I förrgår släpptes äntligen min musikvideo. Jag tänkte berätta lite bakgrund till låten, hur den kom till, hur processen gått o.s.v.
 
 
Låten "Won't be here tonight" skrev jag för nästan exakt ett år sedan. Jag var hemma på sportlov och började skriva. Resultatet blev en pianoballad. 
 
Tillbaka på skolan spelade jag in låten. Jag ville också passa på att göra en musikvideo då min kompis Felicia tidigare filmat musikvideo. Veckan innan påsklovet fick jag hjälp av Pär att spela in sång till låten inför musikvideon. Efter att vi spelat in blev Pär också intresserad av att göra en annan, ny version på låten. Han ville testa att göra den lite mer åt "Shake it out" - Florence + The machine.
 
Lovet kom och jag spelade in en musikvideo i Gävle under en dag. Det som hände härnäst var att jag spelade upp låten för Andreas, jag ville se om han kunde få en idé om hur man kunde utveckla låten, produktionsmässigt. Andreas tände till och ville att låten skulle gå snabbare, att den skulle bygga på "John Mayer"-gitarrer och ha ett speciellt trumkomp med vispar. I den tidigare versionen hade jag inte heller någon "riktig" refräng, detta tyckte också Andreas att jag skulle ändra på och flytta stick-melodin till en refräng istället. Dessa förändringar gjorde jag och fick hjälp av Täde och Pär som gärna ville försöka sig på detta "uppdraget" att producera om min låt. 
 
Våren gick och låten börjades att bli något helt nytt. Utifrån det lilla vi fick av Andreas blev resultatet helt över förväntan! Sommarlovet kom och jag stannade kvar i Tingsryd i drygt en månad för att få klart låten. Sticket uppkom med en kombo av Täde och Pär. Pär skrev ackorden, Täde kom på stämmorna och detta ledde till att enbart sångspåren (ett spår per sångröst/stämma) blev ca 180 stycken... 180 STYCKEN?! Så coolt att man kan göra så mycket med hjälp av en röst. Linus och Amanda H hjälpte också till med några stämmor vilket jag också är väldigt tacksam över!
 
Efter min månad i Tingsryd kunde vi äntligen känna oss färdiga med den nya låten.
 
 
Som ni kan se är det otroligt många processer som sker när man gör en låt "på riktigt". Många människor är med och deltar för att göra resultatet så bra som möjligt. Dessa personer får man inte glömma. Utan dessa människor skulle inte resultatet blivit som det blivit. Jag har skrivit text och huvudmelodin som går genom hela låten, men arr-frågan har jag inte gjort, jag har inte heller producerat låten o.s.v. De personerna som gjort detta är lika viktiga för låten som låten i sig. Om inte Andreas kommit upp med idéen från början, skulle inte Täde och Pär kommit på det de gjorde och låten skulle nog aldrig blivit så bra som den faktiskt blev! Alla har en mycket viktig roll!
 

Hela detta arbetet har lett till ett fortsatt samarbete med Täde och Pär för min del. Just nu sitter vi med en till låt som jag skrivit och ska försöka ge oss in på den och prodda upp den. Vi har också numera en bestämd studiotid, en gång i veckan där vi kan sitta och fokusera på låtar o.s.v!
 
 
Nog pratat, här kommer videon och kom ihåg att alla är viktiga i ett samarbete och ingen får glömmas!
 
 
//Linn
 
 

Musikvideo (äntligen!!)

2015-02-04 | 22:49:48 | AMB | Bilder | Linn's liv | Musik | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hejsan!
 
 
Idag har vi äntligen spelat in musikvideon!! Dock blev det inget av de sakerna jag nämnt tidigare... Vi åkte ut i Smålands/Blekinges skogar och filmade en hel del i fina miljöer som på en äng, mitt på vägen och vid en bro.
 
 
Här kommer några bilder från dagen!
 
 
Nu är det dags för mig att gå och sova då jag har feber...
 
 
//Linn
 
 


 

Min helg

2015-02-02 | 21:59:00 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hejsan!
 
 
I torsdags fyllde jag 18 år och min dag bestod först av tårta, ett Thomas Sabo-armband av Leo och sedan av massvis med lappar. Lapparna beskrivde en person som jag skulle leta och få ett paket plus en ny lapp. En slags skattjakt helt enkelt! 
 
På fredagen blev jag bjuden på mat i Växjö på Rosegarden av Sanna, Bella och Amanda x2. Vi klädde upp oss fint och åkte till restaurangen. Klockan 22 åkte jag och Sanna hem igen då jag skulle spela in musikvideo dagen efter och resten skulle ut på Grace (en club i Växjö). Jag och Sanna kom till henne vid 23 och vi två och Matilda hamnade vid köksbordet med te och snackade och hade det allmänt trevligt. Strax efter 24 fick jag ett meddelande från Täde där det stod att inspelningen av videon blivit inställd p.g.a en händelse...
 
Jag och Sanna tog värsta sovmorgonen på lördagen till 11.30 och gjorde svenska-analys istället. Mysigt att bara vara i pyjamas hela dagen och mysa!
 
 
Idag är det måndag och vi har haft bland annat matteprov som gick bra (hoppas jag)! Nu sitter jag i sängen och ska fortsätta med det jag har gjort de senaste två timmarna - ingenting! Ska sova tidigt då jag känner mig hängig. Har bestämt mig för att läsa bok, som jag aldrig gör, och sedan sova! Jag ska upp lite tidigare imorgon då vi (idrottsrådet) ska till Boda Borg hela dagen imorgon med team-building!
 
På onsdag ska jag spela in video!! Dock blir det inte vid vattenfallet utan vi har bestämt oss för att utnyttja snön. Det blir på olika ställen i Ryd, bland annat på en bilkyrkogård och vid någon gammal bro!


Ska bli en superkul vecka kan jag lova!! :D
 
 
Ses!
 
 
//Linn
 
 

18

2015-02-01 | 01:19:01 | Bilder | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------