Majsan har kommit!

2014-02-27 | 23:43:30 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------

Hej!


Japp, nu har Maja kommit hit. Mysigt värre då hon ska vara kvar tills tidigt på söndag. :) Vi ska äta tacos, ha yollibox-kväll, äta fläskfilé, potatis klyftor och bea och gå i skolan! Supertrevligt!

Förutom att Maja kom idag så har jag även spelat match. Denna matchen var riktigt kul att spela. Det kändes som att det äntligen gick bra för mig, trots resultatet. Vi spelade även bra. Till och med Maja kollade på matchen (hon hade tagit med sig en bok som hon tänkte läsa under matchen, hehe). Under resten av kvällen har vi ätit brieost, druckit te, ätit kesella och banan och kikat på Top Model Sverige.


Nu ska jag sova!


//Linn


Sportlovet slut!

2014-02-25 | 00:33:20 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------

Hej!


Kan meddela att jag är tillbaka i Tingsryd och jag har gått min första dag i skolan. Vi hade dock bara en lektion... Segt, fast positivt för mig då familjen var här. Vi åkte och åt på Mårslycke innan de åkte hem. 

Under dagen var jag istället på KV för att slappa hemma på vår lediga tid. Jag började spela in piano till en ny låt som jag gjort under sportlovet.

Förutom detta har jag tränat innebandy och fixat lite småsaker här på mitt rum. 


Här kommer bilder från lovet.


//Linn





Stockholm

2014-02-19 | 10:31:01 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hej!
 
 
Igår var ju jag till Stockholm. Tåget gick fem i halv nio och jag kom fram kvart över tio. Åkte första klass, trots att jag betalt för en andra klass-bilijett!
 
Från stationen gick jag till Odenplan för att sedan möta Lizette och Amanda P. Vi gick och åt på Coffehouse by George. För mig blev det en Ceasar sallad och gud så god den var! Efter detta gick jag hem till Anna där jag skulle ha sånglektion. Det var jättekul att ha lektionen och att träffa Anna igen! 

En rolig sak om Anna är att hon har en "berömd" toalett inspirerad från Dalarna. Hon har byggt en toalett som ser ut som ett dass (det är självklart inget dass, utan en riktig toalett). Kan ta med två bilder på det också.
 
 
När min sånglektion var slut kom Alex och Martin. Vi gick till Odenplan och tog en buss därifrån till Gallerian. På Gallerian mötte vi Lizette och Amanda igen. Vi bestämde oss för at gå och fika. På vägen dit träffade vi ännu en till klasskompis; Lisa.
 
Efter vi fikat delade vi på oss, jag, Alex och Martin sa hej då till Lizette och Amanda. Vi gick tillbaka till Gallerian och sedan till stationen igen. 
 
Det var min dag igår.
 
 
Idag har jag gjort lite läxor och ska senare hjälpa Maja och hennes grupp med ett arbete de gör. Enligt henne ska jag hjälpa till att filma. Vi får väl se hur det går.
 
 
//Linn
 
 

Några dagar hemma!

2014-02-18 | 09:40:19 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------

Hejsan!


Just nu sitter jag på ett tåg på väg till Stockholm. Det blir en hel dag där själv med bland annat sånglektion!

Jag tänkte lägga upp några bilder från de senaste dagarna då jag varit hemma.


//Linn





Taggar resan hem!

2014-02-13 | 01:19:20 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------

Hallå!


Idag fortsatte jag och Pitz på låten. Vårt mål är att få klart en produktion tills jag åker hem på fredag så att jag har något att jobba på med Anna och Johan. Vi ska fortsätta under morgondagen. 

På ensemblen kollade vi på examination från i lördags. Mycket nyttigt måste jag säga! Det var dock inte så kul att titta på när mitt improviserade "solo" på pianot kom under en av våra låtar... Temat inför nästa examination är 80-tal och vi har redan börjat träna på en av de två låtarna vi kommer att köra och det är "Sweet Child O'Mine - Guns N' Roses". 

Efter skolan blev jag intervjuad av Isaaks syster, Laila, som hade ett skolarbete i engelskan att intervjua en person. Det var trevligt! 

Blev lite häng på KV och lite träning på sång också.

Nu på kvällen har jag hållit på med engelskan, städat, duschat och diskat. Allt detta inför resan hem. På fredag får ju vi lov. Mycket skönt! Tanken är att vi ska åka med bil ner, hela familjen, tillbaka efter lovet eftersom att jag ska ha utvecklingssamtal och vad passar inte bättre än när min bror har lov och jag börjar skolan?


Ses!


//Linn



Studion och sång

2014-02-12 | 00:03:53 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hej!

 
Idag har det varit en rolig dag.
 
Vi gick i skolan som vanligt, fick tillbaka mitt historiaprov som gick bra och fick höra mycket om "mannen med rånarluvan". 

Efter skolan gick jag, Stina och Anna T och åt kebabrulle, för att sedan gå till KV och fortsätta med vår låt. Det spelades in massa lead sång, stämmor och rap. Vi blev där i ungefär två timmar och jag stannade kvar lite extra för att fixa lite med mixningen i produktionen. Efter detta blev det sångövning. RIKTIGT roligt.. Det var längesen jag stod i studion med hög volym och sjöng nu. Väl behövligt, blir nog en sådan tur imorgon också. Har försökt hitta olika låtar tills jag ska till studion och till Stockholm på lovet. Behöver ha lite låtar att köra för både Johan och Anna. 
 
Längtar så sjukt mycket till Anna och hennes sånglektioner!
 
Har även gjort klart och skickat in vår religionsuppift om etik och moral.
Vi fick tre delar som var:
1. Om du utgår i hur du är som person, vilken typ av etik/etiker har du? Förklara och motivera utifrån det du vet om de olika etiska modellerna.
2. På vilket sätt förklarar du att man har olika syn på vad som är rätt och fel beroende på var man kommer ifrån?
3. Välj ett etiskt problem och förklara din syn på problemet!
 
Mitt arbete blev på tre A4-sidor, vilket även var max av vad vi fick skriva.
 
 
Imorgon blir det lite låtskriveri med Pitz (förmodligen) och ensemble. En bra dag som vanligt!
 
 
//Linn
 
 
 


Workshops och föreläsning

2014-02-11 | 00:17:19 | AMB | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hallå!
 
 
Tänkte uppdatera lite om lördagen samt dagens föreläsning.
 
I lördags var det alltså workshops och examination. Klockan halv elva var det samling i aulan på Wasaskolan där vi fick njuta av underbar musik av Jonah och Maja som en introduktion till dagen. Maja Keuc (sångerska, sök på YouTube!) hade workshop för sångarna och Jonah (sångare i Dirty Loops) skulle ha en workshop då vi fick ett trumbeat, som han gjort, och utgå från det för att prodda något. Jag, Stina, Anna T och Emma blev sist kvar. Vi bildade en grupp och satte oss i den stora studion. Vi bestämde oss för att skriva låt. 
 
Det hela slutade med en låt som vi blev riktigt nöjda med. Vi har även bestämt att vi ska göra en pt.1 och en pt.2 på den. En med rap och en med sång (ungefär som Love the way you lie part I och part II). Stina fick testa rappa för första gången och jag lyckades lägga tre-stämmig sång på refrängen på ett försök.. 

Dagen blev mycket lyckad och det var riktigt inspirerande!
 
På kvällen var det 70-tals examination. Det gick helt okej för vår grupp! Kvällen var rolig och blev en liten sväng hem till Thor, Alex och Leo efter också. Trevligt!
 
 
På söndagen hade jag match. Vi förlorade, men för en gångs skull tyckte jag att domarna var helt okej! 

Efter det hamnade jag på KV då jag spelade in lite mer stämmor på Leo och Thors låt. Sedan försökte jag, Viktor och Martin fortsätta med Michael Jackson leaden. Självklart kunde jag inte hålla mig borta från studion och låten från lördags.. Mixade lite med sången och så. 
 
Kvällen avslutades med att Matilda och hennes mamma hämtade mig på KV. Hennes mamma skjutsade hem oss till Råkosthemmet där jag fick Thaimat, fruktsallad och bullar! MUMS!
 
 
Idag har vi haft föreläsning med Pontus från Intelligent Fortune. Han var lika bra som man förväntat sig. Det han berättade känns mycket nyttigt, inspirerande och saker som man kan ta till sig. Riktigt bra!! Ser verkligen fram emot nästa föreläsning.
 
 
 
Imorgon blir det studion då vi ska fortsätta på vår snygga låt!
 
 
 
Ses!

 
//Linn






Hamburgare med bröd

2014-02-08 | 00:50:02 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------

Hallå!

Kort om min dag.

Idag har det varit skola, som vanligt. Ensemble gruppen hade vårt sista rep inför imorgon, då vi har examination och det gick bra!

Efter detta gick jag, Matilda och Alex och handlade, vi hade bestämt oss för att vi skulle äta hamburgare med bröd tillsammans på Råkosthemmet. 

Körsång spelades in på Leos och Thors låt med lite hjälp av Täde. Det gick bra och snabbt. 

Kvällen flöt på, jag och Alex gick till Råkosthemmet där vi träffade, förutom människorna i huset, Martin och Viktor. Vi åt som sagt hamburgare med bröd och sedan gjorde vi även chokladpudding! Det var dock inte lika gott som det låter... Hehe....


Imorgon har vi workshops med Jonah (från Dirty Loops) och hans flickvän Maja (sångerska) och 70-tals examination. 


Ses!!


//Linn





Petter

2014-02-04 | 23:43:35 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hejsan!

 
Idag har det varit en seg dag. Innebandy nu på kvällskvisten och tidigare idag hade vi, tillsammans med Wasaskolan och Dackeskolan en föreläsning med rapparen Petter. 
 
Om jag ska vara helt ärlig, förstod jag inte syftet av föreläsningen, men jag tyckte att han var duktig att prata då man inte tappade intresset. En bra blandning också då han sjöng ungefär fem av sina låtar som han blandat in i sin presentation. Presentationen var också mycket bra, med olika bilder osv. En sak som jag tyckte var väldigt cool var att han berättade hur han brukar sno meningar ur olika litterära böcker och att nästan alla hans texter handlar om hans barndom. 
 
 
Imorgon blir det lite mer låtskriveri med Pitz, historia, ensemble osv. 
 
 
Ses!

 
//Linn
 
 



Ett tag sen sist..

2014-02-03 | 00:39:00 | Linn's liv | Vänner | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hallå i stugan!
 
 
Veckan har varit bra, bortsett från att jag var sjuk i början..
 

Födelsedagen i onsdags blev riktigt lyckad! "Ja må du leva" fick jag höra sex gånger under dagen, blev bjuden på en hemlagad kladdkaka av Stina, blev bjuden på mat av Martin och tja, dagen var helt enkelt bra! 
 

Helgen var också riktigt bra!
 
I fredags var jag först på KV och lagade hemmagjorda hamburgare och körde på med lite musik. Efter detta kom Thor med hans och Alexs kompisar från Stockholm, Viktor och Felix, så vi (inklusive Martin) gick till AMB-bygget och mötte upp Viktor. Sedan gick vi hem till dem och snackade och hade det trevligt.
 
Igår (lördag) var det innebandy som gällde. Match mot Lönsboda och vi förlorade med 3-4.. Ett mycket orättvist resultat dock.. Kom hem runt 18.00 och gick då till Råkosthemmet för att äta tacos, baka kladdkaka och kolla på Melodifestivalen-mys. Melodifestivalen var sämst... Det var jag, Stina, Evelina (Stinas kompis), Nelly och Amanda. Efter ett tags slappande kom Matilda och Linus till huset och då blev det lite fart igen efter besvikelsen till Melodifestivalen... Kring halv elva kom Alex, Thor, Dennis, Viktor och Felix. Senare kom även Martin och alla samlades inne på Matildas rum och det blev snack och musik. Mycket mysigt!!
 
Idag har varit en sådan där pluggdag. Vendela kom hem också! Vi åkte och handlade (jag storhandlade) på Ica och sedan blev jag bjuden på kladdkaka eftersom att jag och Vendela aldrig träffades i onsdags.. Fick även ett jättefint halsband av henne med en jättesöt elefant på!!
 
 
Nu ska det sovas!
 
 
Ses!
 
 
//Linn