Årsresumé del 3

2013-12-31 | 13:29:00 | Linn's liv | Årsresumé | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
September
 
 
I början av skolgången fick vi en lead, en uppgitft om att göra en låt efter instruktioner (tempo, tonart, stil osv). Jag och Vendela bestämde oss för att göra en låt tillsammans. Denna uppgift var "på riktigt". Vi skulle skriva en låt till en japansk grupp. Vår uppgift var den svåraste av de tre man kunde välja mellan. Vi gjorde klart hela låten på en kväll och sedan var det massa inspelningar och produktion med låten. Adam hjälpte oss eftersom att vi inte var vana med Logic. Så det blev många roliga studiokvällar tillsammans!
 
 
Vi hade även några föreläsningar under september bland annat med Bert Karlsson. Vilken business-man! Det enda han gjorde under föreläsningen var att marknadsfööra sig själv, allt han gjort under livet är bra. En självisk men smart man är han.
 
Två andra personer som kom till oss var Molly Sandén och Jonah Nilsson från Dirty Loops. Dagarna var helt fantastiska! Vilka människor och man blev så otroligt inspirerad. Jonah är helt otrolig! Han sjunger verkligen som en gud och är så otroligt driven. Här är ett klipp på Dirty Loops, ni kanske förstår vad jag menar när ni ser detta. De ska släppa sitt första album snart. Vi fick tjuvlyssna på några av låtarna och det låter sjukt bra, så håll utkik!
 
 
 
 
Oktober
 
I oktober var det höstlov. Det var dags för mig att för första gången åka hem.
Väl hemma fick jag min iphone5s och vi tog det allmänt lugnt. Jag sov över hos Alva med Maja i Alvas husvagn. Vi knäppte massor med kort, kollade på flera skräckfilmer och slappade.
 
 
November
 
När jag ändå var hemma passade vi på att åka och titta på idol. Vi satt med Eriks familj och eftersom att vi tillhörde Eriks anhöriga fick vi någon slags vip. Vi fick bland annat gå före alla i den långa kön. Riktigt lyxigt!
 
 
Hemma i Tingsryd igen kom Paulina och Alva en vecka senare. De var här för att kolla på skolan. Vi hade det supermysigt!! Båda två bodde inne hos mig och det blev tacos, idolmys och lite mer!
 

Jag, Isaak och Amanda fick en spelning och det krävdes en hel del övning. Åtta låtar körde vi sammanlagt. Vi fick fika gratis och vi hjälptes åt att rigga tillsammans med två av lärarna och en till person. Vi spelade på campingen i Tingsryd och var förband till Carolina Wallin Pérez.
 

60-tals examination! Det var sjukt... Mer än 100 personer kom för att titta på oss. B-klassen höll i och organiserade hela examinationen med mat, dekoration, klädtema osv. Självklart var klädtemat 60-tal också. Min grupp körde "Ticket to ride - The Beatles" och "Happy Together - The Turtles".
 

December
 
Times Magazine. Ett repotage om AMB där och där är även jag med i intervjun. Det blev en elev som kom med och det var jag... Coolt som fasen!
 
 
 
Den trettonde december hade skolan sitt allra första lucia. Dagen innan band vi kransar av lingonris. Så otroligt mysigt och alla fick sin egna unika krans. Under lucia dagen var det först ett lucia för Wasaskolan. Det gick helt okej. Till kvällen utökade vi programmet och det kom över 600 personer. Kyrkan var helt fullsatt och människor fick till och med vändna och gå för att det inte fanns plats... Jag sjöng ett solo och det solot finns med i videon här nedan. Lucian blev riktigt bra och det var sjukt kul!!
 
 
Den 20:onde december var det avslutning. Vi hade examination och lärarna hade också knåpat ihop en låt. Sedan visades en video med interna skämt om alla lärare. Det var jättekul! Vi fick även en varsinn personlig lapp om hur vi är (bara bra saker alltså). Till lunch fick vi en smörgås med julskinka och gröt. Efter detta var det hemfärd.
 

Den 22:a var jag med på Hedemoras lucköppning då Annaleena fixat ett band/artist varje dag fram till julafton som får spela inne på en butik. Jag sjöng 14 låtar, sex egna och åtta covers. Det gick bra! Denna spelning ledde till en spelning idag på Hedemora Blues Jam då jag ska sjunga "I don't need no doctor - John Mayer" med riktigt duktiga musiker!
 
Nyårsafton bjuder på spelningen, trerätters middag med min familj och några kompisar och allmänt mys!
 
Detta år har varit supuerbra! En av de största förrändringarna i mitt liv skedde - jag flyttade 56 mil hemifrån och bor helt själv. Ett lärorikt år då jag insåg att det är musik jag vill hålla på med. Jag har lärt mig jättemycket från skolan och har fått riktigt bra nya kompisar!
 
Tack 2013, välkommen 2014!

Årsresumé del 2

2013-12-30 | 12:48:00 | Linn's liv | Årsresumé | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Maj
 
Jag och Hanna sökte idol i Sundsvall, den sista ansökningsstaden. 06.10 stod vi i kön, mamma och jag och Hanna och hennes familj. Klockan 08.00 började de filma människohavet och sedan fick vi gå in. i stadshuset efter nästan en timmes inspelning. Det första man gör är att skriva in sig, man får en nummerlapp och får sedan sitta och vänta på sin tur. När ens nummer ropas upp får man först gå in till en "testjury". Jag gick vidare och fick sedan gå till producenterna. En ny plats med många människor där man satt och väntade. Då det var min tur gick jag in till producenterna, sjöng och sedan sade de att jag var för ung och att tjejgruppen redan var full. De sade även att jag skulle fortsätta med musiken trots att jag inte gick vidare. Sedan var det klar! Om jag skulle gått vidare skulle jag fått sjunga för den "riktiga" juryn, så allt som man ser på tv är inte riktigt densamma som verkligheten.
 
Hårvisning var det nästa som stod på min lista. Jag hade blivit tillfrågade av min frisör att vara med på en hårvisning. Det var SKITKUL!
 
 
Efter;
 
 
Jag och Maja hade en spontan sleepover hos henne. Det blev snack, god mat och fotografering.
 
 
Juni
 
Det första som hände i juni var en spelning med bästa Helges All Stars på Furuvik, dagen innan skolavslutningen. Vi sjöng ett medley och det var så jäkla kul!!
 
 
Dagen efter var det skolavslutning. Sedan sommarlov, men den sista dagen med musikklassen och alla lärare... Nu skulle alla skiljas till olika kommuner i Sverige och börja på gymnasiet. Grundskolan var klar.
 
 
 
 
 
Någon vecka efter skolavslutning hade min kusin Sara bröllop. Jag och min gamla klasskompis Julia (Hon med grönt och rosa hår i videosarna här ovanför) skulle spela och sjunga. Vi sjöng "Utan dina andetag - Kent" och hon kompade på gitarr. Sedan fick jag sjunga "Du är allt - Sonja Aldén" till bakgrund. Det som var speciellt med detta bröllopet var att det var tema vikingar. Bröllopet hölls hemma hos dem i deras fina trädgård.
 
 
 
Det var även en spelning på Ockelbo marknad då jag sjöng två låtar med Helges All Stars.

Samma månad fick jag även ett brev hemskickat till min brevlåda. I brevet stod det att jag kommit in på Academy of Music and Business!! Jag skulle flytta till Tingsryd, 56 mil hemifrån... Glädjen blev ännu större när Vendela också kommit in! Nu skulle vi få bo tillsammans och gå i samma klass! Helt sjukt...

Hela mitt gymnasieval har varit så otroligt skiftande. Mitt preliminära val såg ut som följande:
1. Hagströmska innebandy (elit), Ekonomi
2. Hagströmska innebandy (elit), Natur
3. Rytmus Sing/Song (Stockholm)
4. AMB
 
Efter alla antagningsprov insåg jag att jag kanske inte är så dålig ändå. Därför ändrade jag helt under omvalsperioden till:
1. AMB
2. Rytmus
3. Hagströmska innebandy (elit), Natur
 
 
Juli
 
Oliver hade hockeyläger i Gävle så jag, pappa och Oliver bodde en hel vecka i husvagn. Jag passade på att umgås med mina kompisar där. Jag fick hoppa in och hjälpa till på en sommarkväll. Mathilda och Elias skulle sjunga "Just give me a reason" men efter ett tag blir det väldigt drygt när man ska sjunga det höga sticket så jag fick hoppa in som kör på den låten. Jag sov även hos Elin med Mathilda. Den näst sista kvällen sov jag hos Emmy. Där blev det fotografering, jättegod mat, film, snack och massor med sång! Skitkul!
 
 
 
Sommarkväll i Gävle. Temat var Egenskrivet och jag var med och sjöng "See you never" med gitarr.
 
 
 
Under juli hade jag även världens bästa sommarjobb. Jag, Kajsa, Pontus, Alexander, Mollie och Jessica fick åka runt till olika ställen och spela musik hela dagarna i två veckor. Det var bland annat på äldreboenden, småevenemang och i centrum. De två första dagarna repade vi in mer än tjugo låtar. Jag spelade gitarr, sjöng och spelade piano. En mycket lärorik och rolig period!
 
 
 
Augusti
 
 
Jag, Maja och Alva fick en spelning i Vikmanshyttan där vi sjöng ett antal låtar, skitkul då jag inte brukar sjunga här hemma.
 
 
 
I Augusti månad var det dop för min kusin Moa. Jag fotograferade en hel del och blev mycket nöjd med bilderna. Här kommer några av dem.
 
 
Den 26:e augusti började jag skolan. Vi åkte till en liten ö i Blekinge skärgård som heter Tjärö och bodde där i två dagar. Hur mysigt var inte det?! Vi bodde i små stugor, gjorde låtar och hade Open Stage på kvällen i timmar. Det var otroligt! En riktigt bra skolstart!
 

Årsresumé del 1

2013-12-29 | 16:01:00 | Linn's liv | Årsresumé | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Januari
 
Januari började med begravning för min farfar. Begravningen var mycket fin och jag fick äran att sjunga "Till en ängel - Sonja Aldén".
 
 
Januari forsatte med Niu - uttagningar (innebandy), födelsedag och en hel del innebandy.
 
 
Februari
 
I februari var jag mycket med Isabelle. Vi åkte slalom i Romme och var hemma hos henne en hel helg. Supermysigt!!
 
Jag hade en spelning i kyrkan, sinnesrogudstjänst då jag sjöng fem låtar och jag var superförkyld. Här är en av låtarna jag sjöng (det är även denna låt som jag sjöng på begravningen).
 
 
 
Jag fick även besked från Niu om jag kommit in eller inte och jag blev reserv, senare samma vecka ringde de och sa att jag kommit in. Jag tänkte över det och tackade nej eftersom att jag inte vill vara reserv. Det visade sig sedan att jag inte var en reserv.. De hade plockat undan två personer som de ville ha in också. Jag var en av dessa två personerna extra personerna. Detta berättade de efter jag tackat nej, vilket är dåligt. Deras förlust, inte min.
 
I februari var det den traditionella volleyboll tuneringen på högstadiet då alla nior spelade mot varandra. Det fanns tre pris; priset för det mest schyssta laget, vinnarna och priset för bäst utklädnad. Eftersom att vår klass var musikklassen och inte så sportiga satsade vi på att vinna utklädnadspriset.
 

Mars
 
Mars var en ganska lugn månad.
Skolan hade Öppet Hus och jag var med på ett antal låtar och spelade och sjöng.
 
Jag hade även mitt andra antagningsprov inför ett gymnasium. Denna gång var det på Rytmus i Stockholm på Sing/Song linjen. Det gick jättebra och det var ganska enkelt. Även denna gång var jag riktigt förkyld, men gjorde det bästa av situationen. Jag sjöng två av mina egna låtar, See you never på gitarr och Svara mig ärligt på piano.
 
April
 
Denna månaden var fullspäckad med musik.
 
En av årets höjdpunkter var denna månad; Helges Talangjakt och övernattningen! Jag sjöng See you never med liveband och med en extra körsångare; Erik eftersom att han hjälpte mig att slutföra min låt.
 
 
Jag fick mitt resultat på mitt antagningsprov för Rytmus och jag fick 360 av 360 poäng! En stor chock!
 
Det sista antagningsprovet jag gjorde var i april och denna gång var det på AMB, min nuvarande skola. Jag träffade flera av mina nuvarande klasskamrater redan där. Nelly, Matilda, Carro, Alex, Thor, Martin, Ella och Albin är bara några som var på samma dag som jag. Själva provet filmades och var framför Daniel, Andreas, Mange och Jennie (plus filmaren) och detta var mycket nervöst och förkyld som vanligt, men det gick ju jättebra! Jag går ju på skolan idag.
 
Under dagen hade vi två prov, det första var ett gruppmoment, väldigt likt idols. Vi fick ett antal låtar (tror att det var tio) och fick välja en av dem och träna in och tolka låten på drygt en timme. Vår grupp valde Rolling in the deep av Adele. I gruppen var det jag, Martin, Ella och Matilda.
 
Det andra momentet var den enskilda, den som jag berättat om. Jag sjöng då See you never med gitarr.
 
 

 
Det här var alltså den första av tre delar av min resumé.
 
 
//Linn

Tito och Nemo

2013-12-29 | 12:27:46 | Bilder | Hundarna | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hejsan!
 
 
Här får ni en lite uppdatering, mina hundisar!
 
Jag håller på att skriva ihop en årsresumé i tre delar som kommer idag och de tre närmaste dagarna.
 
 
//Linn
 
 

GOD JUL!

2013-12-24 | 17:37:17 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------




2 dagar kvar!

2013-12-22 | 14:24:30 | Linn's liv | Musik | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------

Hejsan!


Idag har jag haft en spelning i Hedemora i en butik som heter Modette. Det är nämligen så att varje dag i december har det varit ett band/artist från Hedemora som fått varit med i en så kallad lucköppning, en överrasknings spelning och då har även den butiken man spelar i ett erbjudande. Jag spelade i en timme, med 14 låtar på både gitarr och piano. Mamma knäppte en del bilder så det kommer senare.

Nu är jag, mamma och Oliver på väg till Västerås för att handla det allra sista till jul. Två dagar kvar, två dagar?! Känns som att det var jul i förrgår eller något sådant... Tiden går läskigt fort. Snart fyller jag 17, ett år tills jag är myndig... Oj, oj....


//Linn





På väg hem!

2013-12-20 | 20:07:31 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hejsan!
 
 
Nu sitter jag på tåget på väg hem med Amanda P. Drygt en timme kvar till Södertälje där mamma kommer och hämtar upp mig och sedan åker vi hemåt. 
 
Dagens avslutning var helt fantastisk!
Den började med en julexamination där alla ensemblegrupper sjöng en varsinn jullåt. Sanna och Caroline hade fått konferensier-rollen, då de hade gjort ett varsitt rimm till alla lärare. Carla hade luskat ihop lappar om varje person från olika elever. På min lapp stod det: Linn, du förstår en i alla situationer vad det än gäller. Du är driven och alltid sjukt positiv. Du finns alltid där ifall man behöver någon att prata med. Tack för denna terminen. God jul och gott nytt år! 
 
Lärarna hade även gjort lite saker till eleverna. De hade tränat in "All I want for christmas is you" och spelade upp den för oss alla elever. Under veckan som varit har lärarna varit väldigt hemlighetsfulla. Denna hemlighet fick vi reda på idag. De hade spelat in en video där vår lärare spelar en elev och sedan har alla lärare spelat in internskämt och vad som är typiskt dem. Eleven får ett par hörlurar i början och i hörlurarna är det en man (vår rektor) som guidar henne till alla lärare. Det var så SJUKT kul! När "eleven" (Matilda) kom till en av lärarna skrattade jag så mycket så att tårarna kom...
 
Det bjöds på pepparkakor, glögg, gröt, julskinksmacka och julmust. 

Innan jag åkte fick jag bärhjälp ner till stationen av Alex och Viktor (Martin var också med, men han bärde inget...).
 
 
Dagen blev lyckad! 


//Linn





Ännu en lucia video

2013-12-19 | 15:13:15 | AMB | Musik | Videoklipp | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 
Hejsan!

 
Här kommer en till video från vår lucia. Det är små klipp från hela lucia.
 
Jag kommer blogga på tåget på vägen hem imorgon istället.
 

//Linn
 
 

När det lider mot jul

2013-12-14 | 13:12:00 | AMB | Linn's liv | Musik | Videoklipp | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
 

Lucia

2013-12-13 | 20:59:14 | AMB | Linn's liv | Musik | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------

Hej!


Fredag den 13:onde december = Lucia! 

Igår satt vi på skolan och band våra helt egna kransar! Åh så fint!!

Vi på AMB hade två lucia idag. Ett hade vi klockan kvart över tolv inför Wasaskolan. Det gick helt okej tycker jag, det kunde ha gått bättre. 

Klockan halv sju var det dags för det nästkommande och det sista luciatåget. Jag sjöng solo på Strålande helgonfé och det gick skitbra!! I kyrkan hade det samlats ca 600 personer och ett tjugotal hade fått gått pga att det var så fullt. Luciatåget gick jättebra med en häftig början där alla stod på sidorna av bänkarna och sjön "Hur kan ett litet ljus skina så klart?" med egengjorda stämmor och med en brinnande låga som vi spred till varandras ljus. Riktigt tufft! Allt avslutades med stående ovationer! Riktigt coolt!

Samtidigt så passade vi på att samla in pengar till de behövande i Filippinerna och det blev hela 9000 kronor! Inte dåligt!


//Linn


Hemma i helgen

2013-12-10 | 19:07:53 | Linn's liv | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------

Hejsan!


I helgen så var jag hemma i Hedemora. Hela familjen kol hit i torsdags då jag hade utvecklingssamtal. På kvällen var jag, familjen och Thor i studion och spelade in min jullåt. Det var jättekul!

Dagen efter åkte vi till Stockholm för att se på Idolfinalen. Jag hade ju hoppats på att Erik skulle stått i final, såklart (det var anledningen till varför vi bokade biljetterna från början), men jag fick träffas mina Gävle kompisar och Eriks familj och hade en riktigt trevlig kväll trots allt! Hela familjen bodde på Scandic i kungens kurva, vilket var mycket mysigt!

På lördagen blev det julklappshandling och sedan hemåtfärd.

Söndagen var lugn. Jag åt brunch med Maja och sedan åkte jag och pappa och inhandlade en liten högtalare till mig. På kvällen var vi på ett julbord och jag packade.

På måndag morgon klockan fem åkte jag och pappa till Arlanda och nu sitter jag här vid mitt bord i Tingsryd.


Detta var min helg.


//Linn





Spelningar

2013-12-03 | 23:00:54 | AMB | Linn's liv | Musik | ♡ Kommentera?
----------------------------------------------------
Hejsan!


Jag tänkte berätta lite om i lördags. Examination och en minispelning i Tingsryds musikaffär Hyltec.

Den första spelningen var på Hyltec. Det var en valfri spelning på Tingsryd julskyltning där jag, Isaak och Linnéa spelade. Vi spelade i två timmar. De hade ställt en högtalare utanför affären så vi hördes ut över torget. Det var en bra uppvärmning inför kvällen.

60-tal var temat på den första examination som var riktigt uppstyrd. B-klassen fick arrangera hela kvällen från ljud till mat. Alla ensemblegrupper hade tränat in en Beatles låt och en 60-tals låt. Vår grupp körde Ticket to ride med Beatles och Happy together med The turtles och denna gången fick jag sjunga. På beatleslåten sjöng jag med My och på den andra låten med Stina. Det var jättekul för totalt var vi ungefär 130 personer.

Imorgon ska vi ha en liten lunchspelning jag, Amanda, Isaak och Lizette på Wasaskolan. Kul!

Tänkte också berätta att jag är med i Times Magazine! 


//Linn